Fiskeglasögon

För några år sen skulle jag och grabbarna ha en veckas lång svensexa för Klas där vi skulle åka ut till Kalles sommarställe och se till att fira loss. När Kalle då föreslog att vi kunde spendera dom varma sommardagarna ute på båten lät den som en sjukt bra idé. När det väl var dags kom alla grabbarna välutrustade med värsta fiskeverktygen. Det kändes verkligen som att jag hade missat någon memo, varför hade alla med sig fiskeprylar? Tydligen skulle man läsa mellan raderna att båtturen egentligen betydde fisketur. 

Men som tur var kunde jag låna lite saker från Kalle, för vid den tiden hade jag aldrig åkt och fiskat själv. Jag hade ett par solglasögon som satt på hela dagarna. Man underskattar verkligen hur kraftigt solen speglas i havsvattnet, så solglasögonen var verkligen nödvändiga. Jag var egentligen inte jättetaggad på fiskandet, men nu i efterhand kan jag enkelt säga att det var höjdpunkten på hela veckan! Men det mest revolutionerande för mig var sista dagen där jag fick låna Klas fiskeglasögon. Herregud det kändes som en tyngd lyftes från mitt ansikte när jag bytte ut mina solglasögon mot hans fiskeglasögon!

Jag märkte direkt att jag spände hela ansiktet med mina solglasögon för med Klas fiskeglasögon kunde jag slappna av helt och fortfarande se bra. På kvällarna låg jag och surfade efter fiskeprylar i smyg. Jag ville inte erkänna för grabbarna att dom hade lyckats få in mig i fiskebubblan. Men efter den kvällen låg jag flera kvällar i rad och bara kollade efter fiskeglasögon. Jag ville se till att jag hade det absolut snyggaste paret. Tillslut hittade jag två perfekta par på Leech Stores hemsida. Så sjukt snygga, jag slängde dom i varukorgen och beställde hem dom direkt. Det fanns ett sjukt stort utbud av fiskeglasögon på deras hemsida så det tog ett tag innan jag hittade rätt par men jag var så nöjd!

Det tog inte många veckor innan vi grabbar var ute på en ny fiskeresa på Kalles båt. Denna gången var jag fullt utrustad, till och med bättre utrustad än Klas! Fiske har blivit min nya hobby, så otroligt fridfullt!